Belastingvoordelen voor medische apparatuur

Belastingvoordelen voor medische apparatuur

February 3, 2023 0 By admin

Als u arts bent of een medisch centrum zoals een kliniek, diagnostisch centrum of ziekenhuis; u weet waarschijnlijk hoe moeilijk het kan zijn om gelijke tred te houden met de nieuwe ontwikkelingen in de medische technologie. Het is zeer essentieel om over de modernste medische apparatuur te beschikken, zodat veel nieuwe ziekten en medische aandoeningen kunnen worden gediagnosticeerd. Vooral met de nieuwe doorbraken in de genetica en medische wetenschappen, wordt er elke dag nieuwe apparatuur geïntroduceerd om ziekten te diagnosticeren en ook om ze te behandelen. Natuurlijk zijn sommige apparaten, zoals infuuspompen, nooit uit de mode en kunnen ze jarenlang in elke medische instelling worden gebruikt totdat ze versleten zijn. Dus of je nu kiest voor wat nieuwe apparatuur die net uit is of dat je op zoek bent naar klassieke apparatuur die aan vervanging toe is; de kans is groot dat u elk jaar geconfronteerd wordt met de aanschaf van nieuwe medische Condooms kopen gerelateerde apparatuur.

Veel medische praktijken hebben echter te maken met het probleem van te weinig geld en te veel investeringen. Soms lijkt het financieel haalbaar om de apparatuur volgend jaar gewoon te kopen of te leasen, aangezien de business en de cashflow dit jaar misschien traag waren. Welnu, er zijn verschillende belastingvoordelen verbonden aan het kopen van medische apparatuur voor het einde van het jaar; waardoor de aanschaf van de medische apparatuur effici├źnter wordt.

Belastingvoordelen van het kopen van medische apparatuur voor het einde van het jaar begint eerst bij de afschrijving van de apparatuur. Dit is misschien wel de eenvoudigste vorm van belastingvoordeel voor het kopen van medische apparatuur, aangezien dit voordeel al tientallen jaren bestaat. Elke keer dat u voor het einde van het jaar apparatuur koopt; op sommige apparatuur kunt u de waarde tot 50% afschrijven. Afschrijving betekent in wezen dat u de waarde van uw apparatuur kunt verlagen door het gebruik en het aantal jaren dat het is gebruikt. In wezen betekent dit dat u iets nieuws hebt gekocht en dat het door gebruik en jaren zijn waarde heeft verloren. Daarom kunt u uw belastingen verlagen door dit waardeverlies af te schrijven en te projecteren op uw belastingformulieren. Dit is iets dat voor elk type apparatuur kan worden gebruikt; maar vooral voor medische apparatuur zijn de fiscale afschrijvingsvoordelen groter. Dus niet wachten op het volgende jaar en uw medische apparatuur kopen voor het einde van het jaar kan gunstig zijn qua afschrijving, aangezien u dit jaar een percentage (tot 50%) afschrijft en u volgende jaar ook een deel van de waarde afschrijft. jaar (tot %10). Zo krijgt u minimaal twee jaar voordeel als u de medische apparatuur voor het einde van het jaar aanschaft. Dit is een zeer nuttige stimulans voor artsen.

Er is echter een groot belastingvoordeel dat een paar jaar geleden door het Amerikaanse Congres is ingevoerd. Hierdoor kunt u geld besparen door niet alleen het kleine deel van uw kapitaaluitgaven af te schrijven; maar door de volledige kosten van de apparatuur af te trekken (tot in totaal een bepaald bedrag), zodat u een echte stimulans krijgt om uw medische apparatuur nu aan te schaffen, in plaats van te wachten tot het komende jaar. Dit speciale belastingvoordeel wordt Section 179 van de Amerikaanse belastingwet genoemd en stelt u in staat om een maximaal eigen risico van $ 100.000 per jaar te besparen. Bovendien is de totale investering die u via artikel 179 kunt doen, verhoogd naar $ 400.000 per jaar.

De hierboven geschetste prikkels maken het dus echt haalbaar om voor het einde van het jaar kapitaalgoederen te kopen. Het zijn behoorlijk goede prikkels en het kopen van een medische uitrusting van zelfs $ 100.000 kan tot 100% worden afgetrokken met de afschrijvingsprikkels en met de gecombineerde sectie 179. Op deze manier hoeft u niet te wachten tot volgend jaar om de cashflow te verbeteren, omdat u op deze manier meer kunt besparen. Wanneer u medische apparatuur aanschaft, zullen de belastingvoordelen van het kopen van medische apparatuur voor het einde van het jaar er zeker voor zorgen dat u minder belasting betaalt, zodat u een deel van uw geld terugkrijgt in de vorm van belastingen. Op deze manier wachten op het volgende jaar betekent dat u uiteindelijk meer betaalt voor de medische apparatuur, als u nadenkt over de belastingen die u uiteindelijk zult betalen. Maar voor die artsen die mogelijk een tekort aan contanten hebben en die hun apparatuur niet kunnen kopen; dan kunt u overwegen om deze te leasen, aangezien het leasen van de medische apparatuur 100% aftrekbaar is van uw belastingen.