Geïntegreerde ongediertebestrijding

Geïntegreerde ongediertebestrijding

April 2, 2023 0 By admin

Sinds lange tijd zijn pesticiden en andere vergiften de belangrijkste bron van het doden van ongedierte. Maar ze hebben ook ernstige nadelen. Deze chemicaliën kunnen de gezondheid van zowel mensen als huisdieren aantasten. Ze veroorzaken zelfs kanker en andere aandoeningen.

Met de toenemende bewustwording over het gebruik van milieuvriendelijke producten, is er ook een enorme verandering zichtbaar in ongediertebestrijdingsmaatregelen. In het hele land zijn veiligere bestrijdingsmaatregelen voor pest bladluis bestrijden gestart. Vaak wordt gezien dat de gifstoffen en pesticiden het doel niet bereiken, waardoor ze onbruikbaar worden.

Integrated Pest Management richt zich op de voedselbron en leefruimte van een plaagdier. Het legt ook de nadruk op fysieke en biologische manieren om de plaagpopulatie te beheersen.

Preventieve maatregelen omvatten het blokkeren van de toegang van ongedierte door het plaatsen van raamschermen. Ook het verplaatsen van vuilnisbakken is belangrijk. Opruimen na het bereiden van maaltijden, het sluiten van vuilnisbakdeksels en het op de juiste manier bewaren van voedsel helpt ook bij het Integrated Pest Management System. Het belangrijkste is om het voedsel van hen weg te nemen. Zo zullen ze gedwongen worden om de plaats te verlaten. Ook apparaten zoals blikopeners of de stop waar etensresten in blijven hangen, moeten goed worden schoongemaakt. Omdat dit ongedierte zich graag verstopt, is het beter om lege dozen en tassen weg te gooien waar ze zich waarschijnlijk zullen verstoppen.

Lijmvallen kunnen worden gebruikt om te zien wat er op de loer ligt. Deze lijmvallen kunnen op de meest kwetsbare plaatsen in huis worden geplaatst: keuken, badkamer en kasten. Dit zijn de plaatsen waar het ongedierte zou gedijen vanwege het voedsel, het donker en de vochtigheid. Wanneer het ongedierte is gelokaliseerd, kunnen effectieve maatregelen worden genomen om ze te stoppen.

Budget is een ander gebied in Integrated Pest Management System. Er zou veel geld zijn gemoeid met het bellen van een ongediertebestrijder om pesticiden en gif toe te dienen. Maar met de preventieve en onderhoudsstappen kan geld worden bespaard.