Hoe kom je erachter of je lijdt aan een gegeneraliseerde angststoornis!

Hoe kom je erachter of je lijdt aan een gegeneraliseerde angststoornis!

May 13, 2023 0 By admin

Gegeneraliseerde angststoornis is een langdurig gegeneraliseerd gevoel van angst dat langer dan zes maanden aanhoudt, maar waaraan geen paniekaanvallen, fobieën of obsessies zijn verbonden.

Mensen die lijden aan een gegeneraliseerde angststoornis of GAS, worden vaak opgezadeld met een groot aantal zorgen en besteden veel tijd aan piekeren zonder dat ze het goed kunnen beheersen.

Een specifiek kenmerk van deze stoornis is dat de intensiteit en frequentie van de zorgen niet in verhouding staat tot de waarschijnlijkheid dat de gevreesde gebeurtenissen zullen plaatsvinden. U zult over het algemeen ten minste vier van de volgende symptomen ervaren:

o Overmatig piekeren gedurende meer dan 6 maanden

o Onvermogen om buitensporige zorgen te beheersen

o Kennis dat uw zorgen overdreven zijn

o Rusteloosheid – opgesloten gevoel, hyper

o Snel vermoeid

o Moeite met concentreren

o Prikkelbaarheid

o Snel schrikken of verrast worden

o Spierspanning

o Moeilijkheden met slapen

o Hoofdpijn

o Spierspanning

o Moeite met slikken of ademen

o Opvliegers of zweten

o Misselijkheid, duizeligheid

o Vaak naar de badkamer gaan

De hoeksteen van deze aandoening is extreme bezorgdheid zonder rechtvaardiging. We maken ons allemaal wel eens zorgen over dingen, rekeningen betalen, familieproblemen zijn gezondheid. Piekeren hoort bij het leven en het is prima om je zorgen te maken over dingen die lastig en zorgwekkend zijn.

Mensen met een gegeneraliseerde angststoornis lijden aan het ‘glas is altijd leeg en vies’-syndroom en kunnen in geen enkele situatie het positieve of het glas is halfvol-perspectief zien. De zorgen over dingen die slecht gaan domineren hun dag zo, dat ze echt niet meer in staat zijn om taken op het werk of zelfs thuis uit te voeren.

Paniekaanvallen gebeuren plotseling en uit het niets en kunnen verwoestende gevolgen hebben. GAD daarentegen is een langzame brander, het ontwikkelt zich in de loop van de tijd. Het begint meestal in de kindertijd, adolescentie of vroege volwassenheid en sneeuwballen in de loop van je volwassen leven. Symptomen kunnen komen en gaan en gedurende verschillende perioden van uw leven verbeteren of verslechteren.

Een gegeneraliseerde angststoornis is moeilijker te diagnosticeren dan een paniekaanval, wat een korte, intense reactie is. Zelfs bij paniekaanvallen wordt de diagnose meestal gesteld via een proces van uitsluiting, waarbij andere fysieke oorzaken worden geëlimineerd voordat een arts zich op zijn gemak voelt om te stellen dat de extreme effecten inderdaad een paniekaanval waren.

Bij GAS is het gevoel vaak meer malaise, een continu gevoel van angst, zorgen of angst. Lijders zoeken aanvankelijk vaak behandeling voor de symptomen, niet wetende dat het onderliggende probleem deze aandoening is. Lijders zullen naar hun dokter gaan voor remedies tegen hoofdpijn, medicijnen voor pijntjes en kwalen of hun slaapproblemen.

Net als sommige van de andere angststoornissen, zullen artsen patiënten die aan GAS lijden vaak proberen te helpen met medicijnen Clonazepam 2 mg online kopen zoals antidepressiva, angststillers en bètablokkers. Deze behandelingen kunnen enig effect hebben, maar uit de meeste onderzoeken is gebleken dat geneesmiddelen die worden gebruikt in combinatie met niet-medische behandelingen of alleen niet-medische behandelingen voor minder ernstige gevallen de meest effectieve behandeling zijn.

Net als andere angststoornissen zal GAS uw leven, uw interactie met anderen en uw werk en gezinsleven aanzienlijk verstoren. Het kan zich op elk moment in het leven ontwikkelen, maar de focus van de zorg verschilt meestal met de leeftijd. Tieners die deze aandoening ontwikkelen, maken zich vaak zorgen over atletische of academische prestaties. Naarmate je ouder wordt, zal de stress een groot aantal dingen zijn, van familie tot werk.