Kies een stand-up paddle board (SUP) voor beginners

Kies een stand-up paddle board (SUP) voor beginners

February 25, 2023 0 By admin

 

Er zijn tegenwoordig veel verschillende rapporten over wat nu precies de beste SUP-boards voor beginners zijn. Voor iedereen die nieuw is in het avontuur van stand-up paddleboarding, komt het er allemaal op aan om op het board te blijven. Als je als beginner niet op een paddleboard kunt blijven rijden, zul je de ervaring niet leuk vinden en opgeven.

Stabiliteit = aan boord blijven.

Er zijn verschillende factoren die de stabiliteit kunnen beïnvloeden, die we in detail zullen onderzoeken en dat is de speciale reden dat er vaak niet één juist antwoord is op wat het juiste board voor beginners is. Bij het kiezen van uw eerste jobe SUP, kunnen er naast betrouwbaarheid veel belangrijke details zijn waarmee u rekening moet houden.

Voor degenen die nieuwsgierig zijn waarom dat bereik waarschijnlijk werkt…

Stabiliteit hangt af van hoeveel beweging en schommeling er van links naar rechts is wanneer je rechtop op het board staat, en hoeveel het stand-up paddleboard drijft met zijn gewicht in evenwicht. Lengte, breedte en dikte hebben hier allemaal een effect.

Hoe hoger het volume dat het SUP-board biedt, hoe stabieler het zeker is. Volume is niet noodzakelijkerwijs de enige component. Een breder board zal waarschijnlijk veel meer oppervlakte over het water dragen en zal ook veel minder snel omvallen. En hetzelfde geldt voor zowat elk stand-up paddleboard.

Slechts één gedachte over de lengte. De meeste mensen denken: “Koop gewoon het grootste beschikbare bord en het komt wel goed.” Dit is waarschijnlijk correct in termen van op het board kunnen staan, maar als je op zoek bent naar wendbaarheid, hoe langer het board, hoe moeilijker het is om te manoeuvreren. De lengte van het paddleboard. De gewenste paddleboardlengte voor beginners moet meer worden bepaald door het gewicht van de persoon dan door het ervaringsniveau van de persoon.

Gewicht versus planklengte is ook een complex gebied om aan te pakken, omdat het zowel een functie is van volume als van lengte.

Extra aandachtsgebieden:

Hoeveel gewicht kun je let#terlijk tillen?

Wanneer je van plan bent een board te vervoeren, is het gewicht van het board vaak van belang. Als je je SUP niet uit je voertuig kunt tillen, is de kans groot dat je hem niet zo vaak mee de rivier op neemt. Als het overgewicht van je board een probleem is, kun je kiezen voor een kleiner board of een opblaasbare SUP. De industrie heeft fantastische vooruitgang geboekt op de opblaasbare SUP-markt met verschillende uitstekende boards die draagbaar en betaalbaar zijn. Controleer het specifieke gewicht van het SUP board door naar de SUP review te kijken.

Hoe draag je je SUP en past hij?

De stand-up paddle-planken zijn begrijpelijkerwijs enorm. Zeker, 12’6″ paddleboards lijken online goed, maar ze passen zowel in je auto als in je huis of schuur.

Wat voor soort docking-positie gebruikt u?

Als je je paddleboard op het water gaat zetten in een gebied met rotsen, steigers of een ander soort zeer harde ondergrond, en je ervaringsniveau is niet geweldig, dan is dit een of andere mogelijkheid . Je kunt een van deze harde voorwerpen raken. Een lichte stoot is voldoende om gemakkelijk een behoorlijke kras op een gloednieuw glasvezelbord te maken. Een meer robuuste keuze is een opblaasbaar of polyethyleen bouwmateriaal.