Kweek een kruidentuin en geniet van heerlijke geneeskrachtige theeën

May 17, 2023 0 By admin

De gezondheidsvoordelen van medicinale thee zijn in het recente verleden algemeen bekend geworden. Steeds meer mensen over de hele wereld willen graag genieten van de voordelen van kruidenthee. Het kopen van kruiden voor medicinale thee in de supermarkt kan echter vrij duur zijn. Dus, hier is het goede nieuws. Je kunt nu een kruidentuin aanleggen en genieten van geweldige medicinale theeën, zonder er een fortuin aan uit te geven. Het kweken van een kruidentuin is uiterst eenvoudig en zelfs als je in een klein appartement in de stad woont, is het mogelijk om kruiden te kweken voor gebruik in medicinale thee door potplanten te gebruiken en ze op een vensterbank te plaatsen.

Nu je hebt besloten om een kruidentuin te laten groeien, laten we eens kijken naar de vele medicinale theesoorten die je erin kunt kweken:
Basilicum Thee: De medicinale voordelen van basilicum zijn bekend. Basilicum heeft ook tal van toepassingen bij het bereiden van verschillende gerechten. Basilicumthee is zeer verfrissend en helpt bij het genezen van misselijkheid en houdt kleine ziektes zoals hoesten en verkoudheid weg. Om basilicum in een potplant te laten groeien, moet je ervoor zorgen dat het zo wordt geplaatst dat het voldoende zonlicht krijgt. Zorg er ook voor dat je de plant niet te veel water geeft.

Venkelthee: als je net een baby in de familie hebt gekregen, laat dan een kruidentuin groeien om venkel te planten, want het is een geweldig biologisch medicijn tegen maagproblemen bij baby’s. Het is ook bekend dat het baby’s helpt voedsel beter te verteren en baby’s met koliek zullen ook verlichting vinden door deze thee te drinken. Van venkelthee wordt ook aangenomen dat het wonderen doet met het lactatievermogen van een nieuwe moeder.

Bijenbalsemthee: Bijenbalsemthee is ook bekend als Oswego-thee en maakt deel uit van de Indiaanse traditie. Het heeft zeker medicinale waarden omdat het helpt bij het genezen van bronchiale en maagaandoeningen, maar tegelijkertijd is het buitengewoon verfrissend vanwege zijn fruitige smaak. Maak ijsthee op een warme dag en geniet van de medicinale waar kan ik medicijnen kopen zonder recept voordelen en de verfrissende kwaliteit.

Kamillethee: Als je besluit een kruidentuin te laten groeien, dan is het planten van kamille een geweldig idee als je van medicinale thee houdt. Kamille doet wonderen voor een aantal aandoeningen, van kleine problemen zoals keelpijn tot grote problemen zoals slapeloosheid en herhaalde nachtmerries. Het drinken van kamillethee net voordat je naar bed gaat, zorgt ervoor dat je een diepe, vredige en verfrissende slaap hebt. Kamillethee wordt ook door veel vrouwen gebruikt om de pijn van menstruatiekrampen te verlichten.

Citroenmelisse-thee: als je een kruidentuin wilt laten groeien die niet alleen zorgt voor geweldige medicinale theesoorten, maar ook een vleugje citroengeur toevoegt aan de omgeving, dan moet je de citroenmelisse in je kruidentuin laten groeien. Het is bekend dat citroenmelisse-thee de drinker een opbeurende stemming geeft en het helpt ook bij de spijsvertering van het lichaam. Het heeft ook kleine bloemen die bijdragen aan het esthetische uiterlijk van de plant.