Leven op Mars, warm water onder ijskappen, bewijsmateriaal, microben onder onze voeten

Leven op Mars, warm water onder ijskappen, bewijsmateriaal, microben onder onze voeten

April 26, 2023 0 By admin

Veel mensen vragen zich af of er echt leven is op Mars. Onze Denkgroep vroeg niet welk type.

Ik herinner me dat ik in 1996 een artikel las in Astronomy Magazine. Er was een artikel over het leven op Mars, maar hier is een artikel over een meteoriet die op de aarde viel en in 1984 werd ontdekt in het ijsveld van Allen Hills op Antarctica. Weet je waar het is? Er waren fossielen en overblijfselen van bacteriën die ongeveer 3,6 miljard jaar geleden leefden, en de meteoor leek van Mars te komen.

Tegenwoordig is het oppervlak van Mars kouder dan de Siberische winters en droger dan de Gobi-woestijn. Een artikel in meldt echter dat microben leven in radioactief gesteente op 200 graden + 2000 voet onder de grond. We vonden microben die zich voeden met straling en leven in zwavelgassen en lavastromen. Zie het wetenschappelijke artikel “To Hell and Back” van het tijdschrift Discover uit 1999. Dus wie kan ontkennen dat er leven op Mars is en dat het zelfs 3,6 miljard jaar geleden al bestond? En het is gewoon de dichtstbijzijnde planeet. Er is leven in dit hele sterrenstelsel en ook in alle andere sterrenstelsels. Maakt dit mensen boos?

Gaat het in tegen ons christelijk geloofssysteem? Ik kan het echt niet. Het kan samengaan met de christelijke religie, en ik ben een boek aan het lezen genaamd A Case for Faith. Ik ben momenteel dit boek aan het lezen en het gaat in op het bestaan van vele passages die elke waargenomen tegenstrijdigheid kunnen verklaren. Je hoeft geen Thomas Paine te zijn om beide te geloven. Slechts ongeveer 7% van de beste wetenschappers van het land gelooft in God, maar ze kunnen samenleven met andere wetenschappers die met al hun ijver geloven en in wezen agnostisch zijn. Het zijn absoluut atheïsten. We hebben leven in extremere omstandigheden onder het aardoppervlak dan boven het oppervlak van Mars, dus het is logisch dat er naast leven ook ecosystemen zijn. Het is als het ware de natuurlijke orde der dingen, waar het leven de microscopische gaten opvult en het leven zich voedt met andere levensvormen. Sinds 1990 is bekend dat de polen van Mars bevroren water bevatten. Vandaag heeft het ongeveer een vierkante mijl ijs. Mars heeft dus geen warm water. Dus als er water is, is daar een vorm van leven.

Laten we niet vergeten dat sommige van deze microben die op meteoren zijn gevonden, hier ook tot leven kunnen hebben geleid. Met andere woorden, er zou vandaag Marsleven op aarde kunnen leven en vice versa. In een wetenschappelijk rapport in het tijdschrift Discover uit 1997 stond een artikel over een meer dat onder de Antarctische gletsjer ligt. 5000 vierkante mijl en 1600 voet diep. Geothermische hitte smolt het ijs eronder, waardoor een meer ontstond in een gesloten systeem dat waarschijnlijk soorten heeft die 2 miljoen jaar hebben geleefd. Deze microben en soorten zijn zeker anders dan alles wat we hebben gezien. Dus laten we even nadenken. Er zijn soorten die 2 miljoen jaar in heet water hebben geleefd, beschermd door ijs. We wisten niet eens dat ze hier bestonden totdat we ze ontdekten met aardbevingen en radiogolven, en volgens sommigen levenloos. Mars, BS.

Er is leven, en het leeft waarschijnlijk op en boven het oppervlak, onder de grond en ijskappen. zoals hier Stel je voor dat er leven is op de planeet die het dichtst bij ons zonnestelsel ligt. Vroeger dachten sommige mensen dat de aarde zo uniek is dat er alleen maar leven op is, toch? Het is absoluut wereldwijd gericht, zelfs wat wij mensen denken dat er is. We leren elke dag over onze eigen planeet en dat helpt ons meer te leren over andere planeten. We hebben zojuist satellieten uitgezonden om microgolven in de K- en Ka-banden te gebruiken om de zwaartekracht in verschillende regio’s te meten en de verdeling van de massa van de aarde te bepalen. We kunnen deze en andere technieken gebruiken om holle gebieden of gebieden met een lage dichtheid op andere planeten te vinden die water of andere substanties kunnen zijn die leven kunnen ondersteunen. Zoals de beroemde regel uit Jurassic Park zei: “Het leven zal zijn weg vinden.” Met andere woorden, als er een gat is, zal het worden opgevuld door een of andere levensvorm. Er is leven op Mars en veel soorten die we nog niet hebben ontmoet. Sommige leven onopgemerkt door ons, sommige leven onder het ijs, sommige leven onder de aarde, en er zijn soorten die we in de toekomst kunnen creëren. En andere planeten binnen dit zonnestelsel worden bewoond door een verscheidenheid aan soorten, en er is wat leven op de manen van sommige van deze planeten nu, in het verleden en zeker in de toekomst als we andere planeten koloniseren in de komende 1000 jaar.

Wen eraan, stop met ontkennen en doorloop het programma. Er is leven op Mars en het bestaat al langer dan moderne mensen op het aardoppervlak hebben gelopen.