Pubquiz – 5 formaten Quizzers met algemene kennis genieten altijd

March 23, 2023 0 By admin

 

Het maken van een pubquiz vergt veel denkwerk. Moeilijkheidsgraad, onderwerp en aantal quizrondes zijn allemaal belangrijke onderdelen van een quiz.

standaard formaat. Het standaardformaat voor pubquizzen is een vast aantal rondes (meestal 4 of 5), vaak inclusief uitdeelrondes. Een quizset met algemene kennis is meestal de focus van een quiz waarbij meer dan 50% van de quizzen een variatie van wat is een pubquiz bevat. Om er een in te stellen, moet u eerst het aantal rondes selecteren dat u wilt (meestal rond de 5). Schrijf of koop dan 2 of 3 van de 10 vragensets. Selecteer nu het gewenste type Hand-out. De meest voorkomende zijn beeldquizzen, maar slogans, anagrammen en kleine storyboards worden erg populair.

thema formaat. Het is vergelijkbaar met de standaard pubquiz, maar richt zich op algemene kennisvragen over belangrijke datums of gebeurtenissen. Uitdeelrondes zijn meestal foto’s van mensen of iets anders vermomd in kleding die verband houdt met het thema, zoals beroemdheden die een kerstmanbaard dragen.

ronde tafel formaat. Het rondetafelformaat is veel comfortabeler met quizzen die worden gepresenteerd als hand-outrondes. Een verzameling quizzen zoals uitdeelrondes, anagrammen en slogans. Je kunt ze uitdelen of op tafel laten liggen om als een van je reguliere pubquizrondes op te nemen. Deel het eerst uit, markeer het en geef het een nieuwe. Rondetafelquizzen zijn een geweldige optie om een paar keer per week te doen en kunnen gratis worden gedaan zonder prijzengeld, aan een echte tafel worden achtergelaten of voor een prijs en toegangsprijs. Deze maken een comeback in populariteit en zijn perfect als je geen bekwame quizmaster hebt.

Storyboard-formaat. Storyboards zijn relatief oud, maar nieuw als het om pubquizzen gaat. U herinnert zich misschien dat u op school een passage had en vervolgens de lege plekken van een vooraf geselecteerde lijst of uw eigen algemene kennis moest invullen. Storyboard Pub Quiz kan een uitdeelronde zijn, maar leuker is om voorgelezen te worden door een quizmaster waarbij de antwoorden aan het begin worden gegeven.

Voordat u met dit type quiz begint, moet u duidelijke regels hebben die iedereen kan begrijpen. Pauzeer langzaam en voorzichtig zodat mensen kunnen nadenken voordat ze naar het volgende deel van de passage gaan.

wachtwoord formaat. Versleutelingsformaten winnen weer aan populariteit. Dit is waar de puzzel van aanwijzingen naar het antwoord leidt. Quizrondes bestaan meestal uit 4 of 5 vragen die langer duren om te krijgen en soms de eerste persoon belonen die de vraag heeft, maar het is nogal complex en tijdrovend. Denk je erover om puzzelende pubquizzen te doen, dan heb je per ronde minder vragen nodig.