Verschillen tussen dedicated servers en shared hosting

April 4, 2023 0 By admin

Veel startende bedrijven kiezen om verschillende redenen meestal voor shared hosting. Een van de meest voorkomende redenen zijn de kosten. Met een beperkt budget is shared hosting voor veel mensen meestal het beste startpunt. Na verloop van tijd groeit het bedrijf en neemt ook het verkeer naar de website toe. Dit maakt shared hosting onbetrouwbaar omdat het onder andere kan leiden tot een langere laadtijd van de webpagina’s. Op dit moment wordt een upgrade een noodzaak en een van de meest voorkomende bestemmingen is het gebruik van dedicated server. Er is een aantal onderscheidende kenmerken tussen deze twee meest voorkomende webhostingoplossingen.

Gemeenschappelijk versus persoonlijk IP-adres: alle websites die op een gedeelde server worden gehost, hebben een identiek IP-adres. Ook al heeft elke website een persoonlijke en andere domeinnaam, het is bekend dat het gemeenschappelijke IP-adres websiteproblemen veroorzaakt met de zoekmachines. Aan de andere kant hebben dedicated servers een uniek IP-adres. Alleen de gehoste website is bekend aan de hand van het IP-adres. Dit beschermt de websites tegen eventuele straffen die collectief kunnen worden opgelegd aan websites die op een gedeelde server worden gehost.

Aanpassing van de server: verschillende website-eigenaren hebben verschillende behoeften. Sommigen willen misschien applicaties op hun servers installeren of in het algemeen de prestaties van hun servers verbeteren. Als je dat wilt doen, kan dat met de dedicated servers en niet met de shared hosting. Met de dedicated servers kan men ofwel het servergeheugen verbeteren, zowel de processor als de schijfruimte upgraden. Bij shared hosting is dit onmogelijk omdat je geen controle hebt over de servers.

Serverbronnen delen: Het delen van de serverbronnen in shared hosting is voor veel website-eigenaren een bron van webhostingproblemen geweest. Het verstopt de servers waardoor de prestaties slecht zijn. Toegewijde servers zijn precies dat, ze zijn toegewijd aan een enkele website en er is geen uitwisseling van bronnen. Dit betekent dat de websites zelf een hele server hebben en dus sneller presteren in vergelijking met de shared hosting.

De kosten: De prijs van diensten zal altijd een rol spelen bij het zoeken en selecteren van verschillende goederen en diensten. Shared hosting is de goedkoopste manier om je website te laten hosten. Dit komt omdat de kosten gelijkmatig worden verdeeld. Dedicated servers daarentegen zijn behoorlijk duur en zullen misschien niet in de smaak vallen bij webmasters die met een beperkt budget werken. De servers worden niet gedeeld en men moet de volledige kosten van de hostingdienst dragen.

Installatie en onderhoud: Webmasters die shared hosting gebruiken, hoeven de servers niet te onderhouden en te onderhouden. Dit is de rol van de webhost die ervoor moet zorgen dat de servers altijd up and running zijn. Integendeel, dedicated servers vereisen dat de eigenaar ze onderhoudt. Het kan betekenen dat men een webmaster in dienst moet nemen om de servers draaiende te houden. U moet ook beschikken over technologische vaardigheden op het gebied van webhosting om te communiceren en toegewijde servers te bedienen.